2022-03-02

Asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ įmonių parama Ukrainai

Beveik du šimtai tūkstančių porcijų sriubos, keturiasdešimt tūkstančių mineralinio vandens butelių, tūkstančiai pakuočių džiūvėsėlių ir traškučių, šokoladinių batonėlių, kitų saldumynų, padažų, kavos, gyvūnų maisto – tokie kiekiai maisto produktų, skirtų nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams, jau išvyksta ar netrukus išvyks iš įmonių sandėlių.

„Vikonda grupei“ priklausanti įmonė UAB „Kėdainių konservų fabrikas“ nuo karo pabėgusiems piliečiams skirs sriubų – 170 tūkst. porcijų. Šiuos produktus perdavėme „Maisto bankui“. Papildomai patieksime per 5 tūkst. vienetų maisto pagardų (kečupo, majonezo, kitų padažų)“, – sulaukėme informacijos iš Kėdainių.

„Nestlé Baltics“ skiria „Maisto bankui“ maisto produktų (užpilamų sriubų, padažų, sultinių) ir užpilamos kavos, taip pat saldumynų. Taip pat „Nestlé Baltics“ su „Raudonuoju kryžiumi“ atidarė aukojimo platformą ir kompanija padvigubins darbuotojų aukas“, – pasiekė žinios iš kitų kolegų.

„Skirsime ilgo galiojimo produktų: džiūvėsių ir traškučių“, – informavo UAB „Vilniaus duona“.

„Mars Lietuva“ taip pat prisidės prie paramos – šokoladiniais batonėliais, ryžiais ir gyvūnų maistu. Šiuo metu deriname kiekius“, – atskriejo naujienos dar iš dar vienos bendrovės.

„Pervedėme 50 tūkst. eurų paramą organizacijai „Blue/Yellow for Ukraine“, prisidėjome prie prekybos tinklo „Palink“ iniciatyvos paremti Ukrainą maisto produktais ir skyrėme „Maisto bankui“ 1200 kg šalto rūkymo dešrų“, – pranešė UAB „Krekenavos agrofirma“.

„Coca-Cola HBC Lietuva“ į „Maisto banko“ sandėlius jau išsiuntė 40 tūkst. mineralinio vandens butelių. Tokį poreikį įvardino „Maisto bankas“, bendradarbiaudamas su visomis pagrindinėmis nevyriausybinėmis organizacijomis“, – tokios ir panašios žinios plaukė iš įmonių, pasiteiravus, kaip jos padeda ar planuoja padėti nuo karo nukentėjusiems Ukrainos žmonėms.

Paramos mastai auga, UAB „Mondelez Baltics“, UAB „Estrella Baltics“, AB „Actas", kitos bendrovės bendradarbiauja su „Maisto banku“, kitomis pagalbą teikiančiomis organizacijomis, jungiasi prie Lietuvos pramoninkų konfederacijos organizuojamos paramos Ukrainai.

Įmonės taip pat papildomai koordinuoja veiksmus su organizacijomis, kurios organizuoja maisto produktų tiekimą Ukrainoje kovojantiems kariams, yra pasirengusios skirti maksimalius kiekius maisto davinių, kurie galės būti transportuojami į karo zoną. Visi šie pagalbos sąrašai tęstiniai, nes parama kariaujančiai Ukrainai nėra vienkartinė akcija. Kolegos pasiryžę pasiūlyti ukrainiečiams ne tik maisto, bet ir darbo vietų, jei šie atvykę į mūsų šalį norėtų įsidarbinti.

„Maistas ir saugumas yra baziniai poreikiai, kurių neteko Ukrainos žmonės, šiomis dienomis kovojantys ne tik už savo, bet ir už visos Europos žmonių laisvę. Džiaugiuosi, kad „Lietuvos maisto pramonės“ asociacijos įmonės narės dosniai dalijasi savo gaminamais produktais su Ukrainos žmonėmis bei yra pasiruošusios suteikti kitokią pagalbą. Kviečiu prie šių iniciatyvų prisidėti visus maisto pramonės verslus ir jų darbuotojus, Lietuvoje,“ – kvietė Mindaugas Snarskis, asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ valdybos pirmininkas.

Kaip sakė „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius, šiuo metu savanoriai ruošia maisto paketus, kurie keliauja į Alytų, kitus Lietuvos miestus, kur jau glaudžiasi iš Ukrainos atvykę pabėgėliai. Dalis maisto paketų jau iškeliavo į Ukrainą. Įmonių parama labai laukiama, nes ir toliau reikės padėti į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams, taip pat bus kaupiami dideli maisto produktų kiekiai, kurie vilkikais organizuotai bus vežami į Ukrainą.

Kedainiu konservu fabrikas_Ukrainai_20220301.jpg

Nuotraukose: įmonių UAB „Kėdainių konservų fabrikas“, „Coca-Cola HBC Lietuva“ gaminiai, jau siunčiami Ukrainos žmonėms. Bendrovių nuotraukos