2017-02-08
Paskutinio asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ visuotinio narių susirinkimo metu išrinkti nauji valdybos nariai bei dviems metams pratęsta esamo valdybos pirmininko Mindaugo Snarskio kadencija. Per 2016 metus asociaciją papildė UAB „Puratos Lithuania“ bei UAB „Minordija“, o nuo sausio mėnesio prie asociacijos prisijungė ir UAB „Kėdainių konservų fabrikas“.
Naujai išrinktą asociacijos valdybą sudaro Ariana Rastauskaitė (UAB „Nestle Baltics“), Gabrielė Šerėnienė (UAB „Coca-Cola HBC Lietuva“), Mindaugas Snarskis ( UAB „Fazer Lietuva“), Simas Banys („Danone”, SIA) bei Rasa Bagdonienė (UAB „Mondelez Baltic“). Vienbalsiu sprendimu, asociacijos valdybos pirmininku dar dviems metams perrinktas Mindaugas Snarskis, UAB „Fazer Bakery Baltics“ generalinis direktorius. Pasak valdybos pirmininko, darbas siekiant užtikrinti sėkmingą asociacijos narių atstovavimą bus įgyvendinamas ir toliau. „Džiugu, kad augame, o šiais metais vėl keliame naujus veiklos tikslus. Drauge ieškosime geriausių priemonių jiems įgyvendinti, nes tikime, kad bendromis jėgomis ženkliai prisidėsime prie maisto pramonės sektoriaus atstovavimo gerinimo Lietuvoje ir kursime visapusišką naudą: tiek valstybei, tiek vartotojui“, – teigia M. Snarskis.
Praėjusiais metais asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ narėmis tapo dvi Lietuvos įmonės: novatoriškas maisto žaliavas konditerijos ir duonos pramonei gaminančios bei technologinius sprendimus siūlančios UAB „Minordija“ ir UAB „Puratos Lithuania“. Po 2017 m. sausio mėnesį gauto prašymo prisijungti prie asociacijos, jos nare tapo ir plataus asortimento konservuotų maisto produktų gamintoja UAB „Kėdainių konservų fabrikas“.
Per 2016 m. asociacijos atstovai sėkmingai įsitraukė į diskusijas dėl maisto sektoriaus reguliavimo aktualijų, pakuočių bei maisto atliekų tvarkymo, viešai svarstė galimybes atlikti Lietuvos gyventojų mitybos tyrimus bei aptarė kitus klausimus. Rengiant bendras pozicijas buvo bendradarbiaujama su kitomis maisto pramonės šakinėmis asociacijomis, palaikomi nuolatiniai ryšiai su Latvijos ir Estijos maisto pramonės asociacijomis. Tiek viešojo, tiek privataus sektoriaus atstovų dėmesio sulaukė kovo mėnesį asociacijos suorganizuotas seminaras „Maisto pramonė: iššūkiai ir savireguliacijos galimybės“.
Kalbant apie tolimesnės veiklos planus, M. Snarskis išskiria kelias esmines kryptis. „Šiuo metu turime nemažą eilę klausimų, kuriuos tikimės spręsti bendradarbiaudami ir su kitais maisto pramonės atstovais bei valstybinėmis institucijomis. Gana didelį dėmesį skirsime maisto produktų sudėties gerinimo (reformuliacijos) galimybių aptarimui, ženklinimo bei pakuočių atliekų tvarkymo klausimams. 2017-ieji asociacijai nusimato itin darbingi“, – planus apibendrina M. Snarskis.
Bendra asociacijai „Lietuvos maisto pramonė“ priklausančių įmonių apyvarta per metus siekia 380 mln. eurų, o Lietuvoje sukurtų darbo skaičius šiuo metu viršija 2 tūkst.