2021-10-28

Kviečiame į diskusiją „Tvarumas – neatskiriama įmonės DNR dalis“

Asociacija „Lietuvos maisto pramonė“ kviečia į nuotolinę diskusiją „Tvarumas – neatskiriama įmonės DNR dalis“. Renginys vyks lapkričio 4 d. nuo 10 val.

Asociacija „FoodDrinkEurope“ paskelbė iniciatyvą #FoodFuture (#MaistoAteitis), kuri kviečia Europos piliečius, sprendimų priėmėjus, nevyriausybines organizacijas, mokslo ir pramonės atstovus konstruktyviam dialogui apie mūsų maisto ateitį. Nuo 2021 metų prasidėjo renginiai, diskusijos, kviečiančios kiekvieną pasisakyti šia tema. Plačiau apie tai

Asociacija „Lietuvos maisto pramonė“ palaiko šią iniciatyvą ir kviečia antrajai diskusijai „Tvarumas – neatskiriama įmonės DNR dalis“.

Vienas iš naujesnių ir konkretesnių Europos Sąjungos (ES) lygiu priimtų dokumentų – Europos Komisija (EK) kartu su suinteresuotaisiais pramonės subjektais oficialiai paskelbė ES atsakingos maisto verslo ir rinkodaros praktikos elgesio kodeksą, kuris yra dar vienas EK strategijos „Nuo ūkio iki stalo“ rezultatas. Šis dokumentas yra labai svarbus ES siekiant padidinti sveiko ir tvaraus maisto prieinamumą ir mažinant gamybos poveikį aplinkai. Kodeksą pasirašė ir asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ narės, kompanijos:  „Coca Cola“, „Danone“, „Nestlé“, „Mondelez“.

Šio renginio tikslas – padiskutuoti apie įmonių iniciatyvas siekiant tvaresnės veiklos.

Renginį moderuos Rasa Bagdonienė, verslo konsultantė, UAB „Market SMART“ partnerė

Pranešimai:

• Įžanginis žodis apie iniciatyvą #FoodFuture (5-10 min.)
  • Klimato kaita sustabdoma? Mūsų pastangos nėra Sizifo darbas? Prof. Egidijus Rimkus,  Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto klimatologas (30 min.)
  • ES atsakingos maisto verslo ir rinkodaros praktikos elgesio kodeksas – kas tai? Irma Pilipienė, asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ direktorė (15 min.)
  • Tvarumas kasdienybėje. Margarita Čėglienė, „Danone“ Viešųjų ryšių ir reglamentavimo vadovė (20 min.)
  • „Nestlé“ įsipareigojimai tvarumo srityje ir kelias link jų įgyvendinimo. Milda Žemaitienė, UAB„Nestlé Baltics“ kavos verslo vadovė (20 min.)
  • Pokyčiai tvarumo kryptimi: galimybės ar iššūkiai? Vincas Augaitis, UAB „Mondelez Lietuva Production“ direktorius (20 min.)

Klausimai, diskusija

Maloniai kviečiame registruotis ir dalyvauti!

Registruokitės paspaudę šią nuorodą arba el. paštu info@maistoasociacija.lt iki lapkričio 3 d. 12 val.

Transliacijos nuorodą dieną prieš renginį atsiųsime visiems užsiregistravusiems. Renginio metu bus galimybė užduoti klausimus ir išsakyti savo nuomonę raštu arba tiesiogiai.