2018-03-12

Įvyko visuotinis asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ narių susirinkimas

Š. m. kovo viduryje vykusiame visuotiniame asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ susirinkime nariai aptarė praėjusius metus, diskutavo kokie pagrindiniai uždaviniai laukia 2018 – aisiais. Asociacijos direktorė Irma Pilipienė nariams pateikė išsamią 2017 metų ataskaitą. Buvo pasidžiaugta, kad praėjusiais metais bendram geriausių sprendimų ieškojimui pavyko sutelkti valstybės institucijų, kitų šakinių asociacijų, įmonių atstovus, mokslininkus. Asociacijos iniciatyva buvo organizuotos dvi apskritojo stalo diskusijos: "Maisto sudėties gerinimas: ko laukti vartotojams ir maisto pramonei " bei „Bendradarbiavimo susitarimai dėl druskos, cukrų, riebalų mažinimo – kaip tai įgyvendinti“. Kaip vieną iš diskusijų rezultatų galima įvardinti š.m. sausį pasirašytus susitarimus tarp Sveikatos apsaugos ministerijos ir įmonių dėl maisto produktų sudėties gerinimo. Susirinkime aptartos būsimos šių metų aktualijos. Tai aplinkosaugos, pakuočių tvarkymo, Žiedinės ekonomikos, maisto saugos, ženklinimo, sveikatinimo ir kiti klausimai, kuriems spręsti reikės tiek aktyvaus įmonių įsitraukimo, tiek bendro darbo su kitomis asociacijomis. Šiuo metu asociacijos narėmis yra 11 įmonių - AB „Actas“, UAB „Coca-Cola HBC Lietuva“, „Danone“ SIA, UAB „Estrella Baltics“, UAB „Fazer Lietuva“, UAB „Mars Lietuva“, UAB „Mondelez Baltic“, UAB „Nestle Baltics“, UAB „Puratos Lithuania“, UAB „Minordija“, UAB „Kėdainių konservų fabrikas“-, tačiau esame įsitikinę, kad dar didesnis maisto pramonės susitelkimas galėtų atnešti geresnių rezultatų, todėl kaip vieną iš veiklos tikslų matome didesnį pramonės įmonių konsolidavimą bei asociacijos plėtrą. Šįkart susirinkimas vyko vienoje didžiausių Lietuvos duonos kepyklų - UAB „Fazer Lietuva“, todėl po darbinių diskusijų asociacijos nariai turėjo galimybę susipažinti su įmone iš arčiau, pamatyti duonos gamybos procesus.

50eca360c2c32ad766094d5d772cec29.jpg

6910469c2b9118c3a5000aa2a652f839.jpg