Asociacija „Lietuvos maisto pramonė“– ribotos civilinės atsakomybės viešasis juridinis asmuo, kurio teisinė forma – asociacija, savanoriškumo principu jungiantis maisto pramonės įvairių ūkio subjektų juridinius asmenis, kurie pritaria Asociacijos tikslams, sutinka su jos įstatais ir nori dalyvauti Asociacijos veikloje.

Asociacija „Lietuvos maisto pramonė“ vienija 11 lietuvių ir užsienio kapitalo maisto produktus gaminančių bei jais prekiaujančių įmonių. Bendra įmonių apyvarta viršija 380 mln. Eur per metus, Lietuvoje sukurtų darbo vietų skaičius viršija 2.000.

Asociacija įsteigta 1990 metais, tai buvo viena pirmųjų šalyje įkurtų asociacijų, atstovaujančių gamybines įmones. Šiuo metu asociacijos nariais yra įvairių šakų maisto pramonės įmonės – duonos bei pyrago gaminių, miltinės, cukrinės konditerijos bei šokolado, gaiviųjų gėrimų, užkandžių, konservuotų maisto produktų, kavos, pieno produktų, kūdikių maisto, acto, maisto žaliavų konditerijos ir duonos pramonei.

Asociacija „Lietuvos maisto pramonė“ yra Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) narė.